Thursday, May 28, 2009

ETHANS B-DAY

I WANT TO START OUT WITH I AM HAVING PROBLEMS WITH MY POSTING AND CANT GET MY WRITING TO BE BY THE PICS SO SORRY!

SO WE HAD A BUSY WEEK LAST WEEK..ETHAN TURNED THREE SO WE HAD A PARTY FOR HIM ON FRIDAY AND IT WAS A HOOT!MASON MY BRO-N-LAW HEARD I WAS GOING TO MAKE A SPONGEBOB CAKE FOR ETHAN...AND I GUESS HE HAD HEARD STORY'S ON HOW I AM THE LEAST TALENTED PERSON EVER, SO HE THOUGHT HE COULD WIPE THE FLOOR WITH ME AND HAVE A CAKE OFF..OH HOW HE WAS WRONG!!!YEAH I HAD A COUPLE BREAKDOWNS AND MAYBE A TEAR.I HAVE NEVER MADE LIKE A FANCY CAKE BEFORE AND I THOUGHT MAYBE BY A SLIM CHANCE OF LUCK ,AND A LOT OF ICING I COULD PULL THIS OFF. AND MY AUNTIE ERIN IS A CAKE MAKER SO I THOUGHT MAYBE WILL REALIZE MY NEW CALLING AND BE GREAT AT THIS...UMM WELL LETS SEE ..PROBLEM 1:I HAD TO STACK TWO CAKES ON EACH OTHER..BUT I DON'T KNOW HOW TO PICK UP A CAKE AND PUT IT ON ANOTHER CAKE..ITS IN A PAN . AND I DON'T THINK I LET IT COOL ALL THE WAY CAUSE I CUT AROUND THE EDGES AND THEN HURRY AND TIP IT UPSIDE DOWN ON THE OTHER ONE...AND WELL IT RIPED IN HALF AND DOWN THE MIDDLE., SO I AM TRYING TO PIECE IT BACK TOGETHER WITH FROSTING AND IT JUST LOOKED LIKE A HOT MESS,SO NOW I AM THINKING OKAY THE TOP IS TOTALLY RUINED ,BUT THE FIRST CAKE DUMPED OUT FINE SO I WILL FLIP THE CAKES ..WELL I DID IT SUPER FAST AND HARD SO IT KINDA EXPLODED CAKE EVERYWHERE AND WHEN I LIFTED THE PAN IT RIPPED THE TOP LAYER OFF.. BUT IT STILL LOOKED A LITTLE BETTER..SO AFTER A CRUMB COAT(WHICH I LEARNED ON UTUBE)AND PUTTING IT IN THE FRIDGE IT LOOKED A LITTLE BETTER. PROBLEM 2;I WAITED FOR ALL THE KIDS TO FALL ASLEEP TO I COULD CONCENTRATE AND FOCUS ,WELL I FINALLY GOT THE LAST HEATHEN DOWN AND IT WAS 11:30 I WAS ALREADY TIRED BUT I THOUGHT, HEY I CAN DO THIS..I THINK.. SO AFTER A LOT OF SWEARING ..CURSING MY AUNTS NAME, FROSTING THE CAKE IN A HOT HOUSE SO MY FROSTING STARTED RUNNING AND IT BEING CROOKED I FINALLY FINISHED IT AT 2:30 IN THE MORNING ..OHH AND POOR MASON CAKE COLLAPSED IN THE MIDDLE OF THE NIGHT..SO I AM THE VICTOR!!!.BUT LOVE YA MAS..IT WAS SUPER SWEET
..ANYWAYS...
ETHAN HAD A WONDERFUL BIRTHDAY AND LOVED ALL THE FAMILY THAT CAME...THERE ARE SOME PICS OF US SETTING THE POOL UP , GRANDPA THORNLEY AND MEADOW AND LILY TOO!WE ALSO HAD A MEMORIAL DAY BBQ AT THE THORNLEYS AND THE KIDS HAD FUN AND WE HAD GOOD FOOD. AND SORRY THIS IS SUCH A LONG POST!!!













6 comments:

The.Marcellus.Family said...

I still love the cake.
It turned out Awesome.Mason worked so hard on his cake:( Poor thing.

t+t huggins said...

i think your cake turned out super cute.. :) happy birthday to ethan :) yay

me said...

you put your pool up yeah

JD and Jalyn said...

Great job on the cake. i am so impressed! I'll just hire you to do ours next time :)

Unknown said...

Wow, I'm impressed by the cake. I thought it was going to be a mess, from your hilarious description, but it came out really cute! Good job!

Anonymous said...

OMG KATIE!!!! I have no idea how I missed this post. I usually check blogs like everyday. Sorry. First of all, Happy Birthday to Ethan. What a cutie pie. And second, I was laughing so hard during your story because I've totally had nights like that where I just want to cry but then I saw the picture. It came out so cute. You did an AMAZING job! You're definitely on your way to Ace of Cakes, baby!!
Good job!